Undersøkelse

Undersøkelse

Det er viktig å gå regelmessig til tannlegen for å undersøke tenner og tannkjøtt. Hvor ofte man bør gå er individuelt, men for mange holder det med en gang i året. Ved å gå regelmessig til tannlegen kan man unngå store overraskelser og høye tannlegeutgifter. Ved første tannlegebesøk fyller man ut et helseskjema. Det er viktig for oss å vite om det er noe spesielt i forhold til sykdommer, helsetilstand, medisinbruk og tidligere sykehusbehandling.

Les mer om undersøkelse

Det vil bli tatt røntgenbilder ved en undersøkelse, da dette er et godt hjelpemiddel for å oppdage sykdom i tenner og kjever. Vanligvis holder det med to røntgenbilder, men av og til må man ta flere bilder for en komplett undersøkelse. Røntgenundersøkelser av tenner gir generelt lave stråledoser, og sannsynligheten for stråleskader er ubetydelig.

Det gjøres også en enkel puss og rens. Da fjernes tannstein, plakk og misfarginger. Mat, drikke og tobakk kan gi ytre misfarginger på tennene. Tannstein er et hardt belegg som er festet på tannoverflaten. Det kommer som oftest mest tannstein i underkjevens front. Når tannstein er dannet er det vanskelig å få bort selv. Blir den liggende lenge kan den irritere tannkjøttet og gjøre det lettblødende. Noen ganger er det så mye tannstein at det kreves ny avtale for en grundigere rens.

Tannlegen vil gi råd og veiledning for en bedre munnhelse. Det blir informert om eventuelle hull og andre funn. Dersom det må gjøres behandling må behandlingsalternativene diskuteres og det vil bli gitt et kostnadsoverslag. Det er viktig at tannlegen får vite om tanker og ønsker rundt tannhelse og behandling slik at samarbeidet blir best mulig.

Ta gjerne kontakt for en liten prat eller bestilling av time